Sziasztok!

Előző cikkemben bemutattam nektek egy bizonyos fajta vásárlói típust. Most nézzünk egy másikat.

Biztos veled is előfordult már, hogy a tárgyalópartnered akár férfi, akár nő, túlságosan mosolygós, nagyon közvetlen, nagyon nyitott, de ugyanakkor határozott volt. Mondhatni be nem állt a szája a prezentáció ideje alatt (az ilyen embertípusnál nehezebb kordában tartani a tárgyalást, mert akarva akaratlanul is a száját jártatja), ezért érezhető volt, hogy nehezebben tereled a tárgyalást a megfelelő mederbe. Többször és határozottabban kellett visszacsekkolni az elhangzott mondatokat. Az ilyen ember bűbájos és nagyon nyitott a világra (szeretet vezérelt, extravertált típus). Ezek a típusok nem csak, hogy érzelmileg döntenek, de mindezt 90% érzelmi alapon teszik és csak 10% racionális alapra helyezik a döntésüket. Tehát sokkal jobban kell az érzelmekre hatni, mint egy átlagembernél.

Hogyan ronthatod el a tárgyalást ezekkel a partnerekkel:
– ha például túl nagy hangsúlyt fektetsz a logikára.
– ha nem vagy elég mosolygós.
– ha nem vagy elég empatikus.

Mit tegyél, hogy megnyerd őket:
– nagyobb hangsúlyt fektess a non-verbális kommunikációra (nyugodtan meg is érintheted többször, az aktuális pillanatban).
– nagyon figyelj a szavahihetőségedre, ugyanis az ilyen ember érzi, ha nem mondasz igazat.
– Szeresd!!!

Ha ezekről a dolgokról nem feledkezel meg, akkor nagy esélyed van rá, hogy egy sikeres tárgyalást fogsz tudni lefolytatni.