Sziasztok!

Az elmúlt hetekben remélem érdekes cikkekkel tudtam nektek szolgálni a párkapcsolatok terén. Nézzük meg, hogy tudnátok ezt használni akár az értékesítésben.

Előző cikkeinkből megtudhattátok, hogy 9 személyiségtípus létezik a Földön. Ezek a típusok nem csak a párkapcsolatokban viselkednek másképp, hanem egy termék/szolgáltatás megvásárlásánál is. Ezért külön felhívnám a SALESESEK figyelmét a személyiségtípusok fontosságára az értékesítés (eladás) tekintetében.

Mert, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy bizonyos személyiség típus hogyan vásárol. Ha felismered, hogy melyik karakterrel ülsz szemben a kilencből, máris megkönnyítheted a dolgod, rögtön a tárgyalás elején a bemelegítés ideje alatt.

Miért hallgass rám?
Ezzel a technikával az elmúlt 15 évben olyan eredményeket értem el az értékesítés területén, hogy nagyon rövid időn belül kiemeltek, mint értékesítési vezető, konkrétan 4 magyarországi és európai cégnél is. A legjobb évemben személyesen (nem együtt a csapatommal), több mint 120 millió forintért adtam el direkt értékesítésben. Ennek a 60% készpénzes eladás, a többi hitel volt.

Az emberek legnagyobb hibája, hogy saját magukból indulnak ki, és elvárnak másoktól olyan dolgokat, amire úgy érzik, ők saját maguk képesek. De a 9 típus annyira különbözik egymástól, hogy ha nem ismerjük fel őket kristály tisztán, akkor csak azért tudunk eladni nekik, mert van egy általános eladástechnikánk, ami ugyan személyre van szabva, de csak általános módon. Ha ezt még ennél is speciálisabban akarod csinálni és ki akarod hozni magadból minden egyes tárgyalásban a 100%-ot, ezzel a technikával kell kiegészítsd a tudásod!!!

Egy újabb utazásra hívlak most meg téged, a személyre szabott értékesítés Világába, ahol minden ügyfél egy nyitott könyv lesz számodra, így válhatsz még annál is profibbá, mint amilyen most vagy!