Sziasztok!

Biztos veled is előfordult már a párkapcsolatodban, hogy a partnered túlságosan is kerülte a problémákat, de már olyan szinten, hogy alapvető konfrontációk, az élet minden napjaiban, problémákat jelentettek neki. Halogatta a dolgokat, reakcióban lassú volt egészen addig, míg már úgy érezted, hogy ezzel az emberrel nem fogsz tudni előrébb lépni az életben. Odáig fajult a dolog, hogy konokul, makacsul ellen állt minden olyan ráhatásodnak, vagy felé irányult késztetésednek, ami pozitív irányba terelte volna a kapcsolatotokat. Ez már, mondhatni, hogy a vége volt az Ő jellemfejlődésének (visszafejlődésének), hogy érzelmileg eltunyult lett, veszedelmesen felelőtlen és kialakulatlan.

Ugyanakkor ennek az embertípus, ha ráveszi magát, hogy akármit is csináljon, akkor tulajdonképpen az élet bármely területén bármit el tud érni. Ugyanis borzasztó nagy az Öntudata, mélységesen fogékony, a legstabilabb érzelmileg, a legtürelmesebb a legderűlátóbb, a legmegnyugtatóbb és a leggyógyítóbb hatású személyiségtípus. Ezért is érezted mellette, hogy borzasztó nagy a kontraszt az életetekben, mert az ember szinte a két véglet. Ami nagyon szerethető benne, hogy nagy az Önbizalma, általában azonnal jól látja a dolgokat és nagyon jó a humora.

Amennyiben észrevetted azt, hogy a Te partnered ilyen, akkor itt van egy kis ízelítő, hogy úgy bánj vele, hogy az mindkettőtöknek kielégítő legyen:
1. Ennek az embernek az a legfontosabb az életében, hogy nyugalma legyen. Úgyis mondhatnám, ezért él. Ezért kerüli a konfrontációt, és nemhogy a túlzottat, de még az aprókat is. Mert az apró rezzenések is feltudják, úgy idegesíteni, hogy felborul a lelki békéje. Nem szabad engedni, hogy ezt túlzásba vigye, de hagyni kell neki Önidőt, amikor pihenni tud.
2. Fontos, hogy normális keretek között, de időhöz kell kötni. Neki is érezni kell a pontosság fontosságát.
3. Folyamatosan motiválni kell és nem szabad engedni neki azt, hogy halogassa a dolgokat.

Tud azonnali egyértelmű döntéseket, dolgokat végre hajtani, csak nem szereti a felelősséget!!! Próbáld meg ezzel a technikával helyre rázni a kapcsolatodat. További szép estét neked